Home • Onze Diensten • Bedrijfsinformatie • Contacts • English Directory
Quick Launch
Diverse Foto's
Info Suriname
Bestemmingen
Eilerts de Haan
Gran Rio
Kwalamasutu
Prijzen
Reisadviezen
Reisvoorwaarden
Reserveringen
Site Map

 

 

 

 

 

 
   
  • Algemene informatie over Suriname

Voor dit land heeft u een visum nodig, die u kunt aanvragen bij de Surinaamse Consulaat in uw land.
Suriname? Wat is dat?
Suriname rijk aan cultuur diversiteit, flora en fauna ongetwijfeld een vakantie land bij uitstek.
Suriname een democratisch souvereine staat sinds 25 november 1975 in het noordoosten van Zuid-Amerika met maar liefst 450.000 inwoners waarvan het merendeel in en om de hoofdstad Paramaribo woont, het land is vier keer zo groot als Belgie. Het overgrote deel van dit land bestaat uit een uitgesterkt tropisch regenwoud, het is ongetwijfeld een bron van “stress” genezing in vele opzichten.
Suriname: een prachtig land met vele Culturen en ligt in het Noord- Oosten van Zuid-Amerika, omringd door de Atlantische Oceaan, Frans Guyana, Brazilié, en Guyana.

Onze natuurschoon en ongerept tropisch regenwouwd is kenmerkend, alhoewel je dit overal tegen kan komen, maar hier vindt je dit nog in haar oorspronkelijk vorm en zuivere staat: volledig intact wordt het woud gekoesterd door onze Inheemse-gemeenschappen en de Marrons ( na komenlingen van Neger slaven die zich vrij hebben gevochten van de slavernij ).

  • De oorspronkelijke bewoners van Suriname zijn de Amer- Indianen.

Deze leven tot heden nog bijna als eeuwen geleden.
Broeiërig, loom, tevreden, rust en schoonheid de drukte voorbij, de zuiverheid nabij een al met al overweldigend binnenland.
Suriname is omringd door de Atlantische ocean, Frans Guyana, Brazilie en Guyana. De bevolkings samenstelling is “identiek”, een gegeven waarop wij met ons allen trots op zijn. Het land is prachtig, vriendelijke mensen, tropisch klimaat en kent geen natuurrampen en geen bomaanslagen, zie daar Suriname is uniek en aan te bevelen voor een overweldigend vakantie naar buitenlandse reisorganisatie’s toe en andere soortige ondernemende groepen die op zoek zijn naar een veilig vakantie destinatie.
Taal:
Onze voertaal is Nederlands, gezien het feit dat het koninkrijk der Nederlanden de allerlaatste heerser is geweest.
Verder Engels, Frans en nog veel meer, haast elk tourist vanuit alle hoeken van de wereld komt aan zijn/haar trekken.
Klimaat: tropisch, vochtig en warm:
In Suriname kennen wij vier seizoenen:
a. de kleine regentijd (midden December tot eind Januari)
b. de grote regentijd (begin mei tot eind juli waarbij de aller laatste regen dagen van dit seizoen zich veelal kenmerken door hevige regenbuien met zware windstoten) de sibi boesi letterlijk vertaald “de natuur veegt de bossen schoon”
c. de kleine droge tijd, dit kenmerkt zich met afwisselende regenbuien van korte duur.
d. de grote droge tijd, dit kenmerkt zich met weerstemperaturen van 28º tot 32º soms 35º.

Reeds bij aankomst op onze Johan Adolf Pengel internationale luchthaven (vroeger Zanderij) begint uw indrukwekkend reis en bij de start van onze binnenlandse tour naar de verschillen delen van onze adembenemende natuurschone oerwoud merkt u al heel gauw de algehele rust gevoel die elke deelnemer/ster op zijn/haar eigen manier ervaart.
Cultuur, milieu en educatie:
MJTA bereist niet alleen het gehele binnenland van Suriname, maar voelt zich er ook betrokken bij de instandhouding van dit fraaie gegeven in zijn algemeenheid.
Wij proberen daarom op onze manier de mensen te motiveren voor zelf waakzaamheid aan de dag te leggen met tot al datgene wat het geheel compleet maakt ,,een oerwoud zonder dat alles wat er bij hoort is geen oerwoud meer te noemen.”
 

 

Google

© copyright 2003/08 Surjungle.com.  All rights reserved