Home • Onze Diensten • Bedrijfsinformatie • Contacts • English Directory
Quick Launch
Diverse Foto's
Info Suriname
Bestemmingen
Eilerts de Haan
Gran Rio
Kwalamasutu
Prijzen
Reisadviezen
Reisvoorwaarden
Reserveringen
Site Map

 

 

 

 

 

 
  • Programma 9-daagse boven Suriname-Gran rio tour . MJTA.

Bus en korjaal heen en terug, minimaal aantal deelnemers is 8 personen, max.12 personen. U bent echter vrijblijvend ook te kiezen om one way te vliegen, tegen meerpijs
Dag.1
Om 8.00u wordt de groep opgehaald vanaf de afgesproken plek om vervolgens per Bus te rijden naar het begin van het van Blommensteinstuwmeer bij de Dam.
We komen er om ongeveer 11.00u aan voor een korte rondleiding van ca 1uur, vervolgens gaan wij per korjaal onze tocht door het meer voortzetten richting het zuiden, na ca 2 uur varen  komen we aan op Kwana eiland onze eerste overnachtings kamp.
Bij aankomst gaan wij lunchen, hierna volgt de hutten indeling U heeft de middag vrij. Om 19.00u gaan wij DINEREN.
Dag .2
Na het ontbijt rond 8.00u gaan wij onze tocht per korjaal voortzetten dieper het zuiden in, onze eerste stop maken bij aankomst bij de mama dam het vroegere aanmeer en overnachtingsplaats of wel de eerste haven na de Dam voor het boven Suriname gebied, waar de vroegere veerbootje ( sipari) aanmeerde en hier stapten de mensen vervolgens in hun korjaal voor de door reis naar hun respectievelijk woonplaatsen nadat we de benen hebben rechtgezet gaan we vervolgens in de korjaal plaats nemen om de reis te vervolgen. Na ca 45min. varen komen langs de eerste dorpen aan het einde van de stuwmeer en onze eerste stroomversnelling staat ons te wachten voor de bewondering en alles hierom heen
Na een pils en lunch stop gaan wij vervolgens door varen naar onze tweede overnachtings basis Djamaika nabij het gelijknamig waterval en marron dorp Jaw-Jaw ca 15.00u komen we aan.
Dierect na aankomst maken we kennis met de beheerder van het oord, de hutten indeling en rondleiding. De middag heeft u vrij voor o.a. zwemmen bij de bruizende Jaw-jaw val.
Om 19.30u gaan wij dineren, daarna een nachtelijk bezoek aan het dorp bij terugkeer op het kamp een korte evaluatie en het programma van de volgende dag doorpraten met de deelnemers.
Dag.3
Dit wordt onze eerste zware en langere vaartocht.
Al heel vroeg gaan wij ontbijten ca 7.00u om vervolgens de tocht naar het diepere zuiden voort te zetten per korjaal het wordt varen en stoppen voor zwemmen, pils plezier en andere bezienswaardigheden o.a Danpaati.
Bij aankomst op de emmense Tapawatra vallen nabij de twee bronrivieren Pikien-rio en de Gran-rio gaan wij lunchen ca 13.00u terwijl de korjaal overgesleept wordt over dit gigantische natuur dam.
Hierna varen we door naar Kosindo (Kayana) via de imposante Gran-Dam vallen ,ook zo’n natuur gigant welke zich over de breedte van de rivier uitstrekt. We gaan hier lopen over de val naar de andere kant waar een boot van Kosindo ons afwacht om verder door te varen naar onze derde basis kamp Kosindo waar we rond 17.00u aankomen voor kennismaking met de mensen van dit oord en hutten indeling en rondleiding, u heeft de middag vrij.
Om 19.30u gaan wij dineren , hierna volgt de evaluatie en de geschiedenis van het gebied extr.
Dag.4
Na het ontbijt om ca 8.00u gaan wij per korjaal varen via de Awaradam naar het avontuurlijke plekje Sintea-Dan waar u zeker met gemak zult zeggen, hier heeft het luxe daadwerkelijk plaats gemaakt voor het avontuur.
De lunch nemen we mee in de korjaal welke wij onderweg zullen gaan nuttigen.
In de na middag komen we aan op de basis van de Sintea-Dan en heeft u de middag vrij terwijl wij samen de open accommodatie zullen inrichten de vissers gaan dan ook op pad.
Het diner wordt dan ook voorbereid om geserveerd te worden bij de kampvuur om 19.30u. hierna gaan wij op individuele manier van de natuur genieten.
Hier gaan wij twee nachten doorbrengen , deze dagen behelsen een avontuurlijk karakter.
Dag.5
De eerste volle dag midden in het oerwoud , na het ontbijt om ca 8.30u gaan wij het bos in trekken voor bezienswaardigheden, die zeker te kus en te keur liggen daar de doorsnee marron niet regelmatig op dit plekje komen, de dieren genieten in alle rust van de natuur waarvan zij ook deelgenoot van zijn.
Na terugkeer op de basiskamp gaan wij lunchen, en daarna bent u vrij voor energie opbouw welke u de volgende dag nodig zal hebben.
De avond zullen we afsluiten met een diner bij het kampvuur.
Dag.6
Onze tweede volle dag op de Sintea-Dan, na het ontbijt om 8.30u gaan wij per korjaal trekken naar het zuiden ca 2 uur varen voor een pick-nick waar wij dehele dag zullen verblijven rond 17.00u komen wij terug op de basis .
U bent dus hierna vrij, het diner volgt als voren, hierna een evaluatie met de deelnemers.
Dag.7
Na het ontbijt om 8.30u , gaan wij hoe jammer het ook mag zijn vertrekken naar de basis Kosindo voor de overnachting en trip afsluiting middels een culturele dans voorstelling welke de plaatselijke bevolking u gaat presenteren.na het dinner om 19.30u.
Dag.8
Na het ontbijt om 8.00u gaan per korjaal de rivier afzakken om een nacht door te brengen op het eiland Isa-Dou  nabij de heuvel van de Jaw- Jaw waterval een dag om kalm aan te doen in overleg met de deelnemers kunnen wij ook de nacht doorbrengen in Gunsi (Te-Ie-Wei) nabij de heuvel van het vastland bij het gelijknamig dorp.
Dag.9
Om 8.00u gaan wij ontbijten, en hierna zullen we door varen naar de auto weg bij Atjoni alwaar de bus ons opwacht, om vervolgens naar Paramaribo te rijden met een bezoek aan de Brouwnsberg waar u kunt lunchen op de berg restaurant we verblijven er ruim 2 uren en rijden we door naar Paramaribo, aankomst ca 19.00u.
Kosten per persoon is € 530 - incl 8% O.B
- alle bus- en korjaal transporten.
- ontbijt, lunch, en diner
- 3 keer per dag koffie en of thee
- alle accommodatie
- gids.

Niet-Inbegrepen:

- alcoholische en koolzuurhoudende dranken.
- verzekeringen.
- entrée op de brownsberg.
- lunch bergcafee.
- tips.
- malaria profilaxe.
Wij raden u aan mede te nemen
geld
uw regenjas
uw waterschoen
uw zonne cap
zwemkleding
stevige loopschoenen
muggen olie.
kleren, toilet artikelen, handdoek.
uw malaria profilaxe niet vergeten.

 

Google

© copyright 2003/08 Surjungle.com.  All rights reserved